25 Kasım 2012 Pazar

BAŞARI


BÜYÜKLÜK KADER DEĞİL TERDİR!

            Kimse annesinin karnından, büyük bir futbolcu, dünyaca ünlü bir işadamı veya satranç ustası olarak doğmaz. Büyüklük nasıl yakalanabilir? Özel bir yetenekle dünyaya gelenler mi büyük olur? Yoksa seçtiği sahada mükemmelliği yakalamak için uzun yıllar çalışıp didinenler mi?

          

           Fortune dergisi kasım sayısının büyük bir bölümünü bu soruların cevabına ayırdı. Değişik konularda olağanüstü başarı sağlamış insanlar üzerinde araştırma yapan bilim adamlarının bulgularını inceledi. 

           Sonuç: Büyüklük kader değildir, ter dökülerek elde edilen bir şeydir.  Büyüklük mükemmelliği yakalamak için uzun yıllar yapılan muazzam bir çalışmanın ürünüdür. Yetenekli olarak dünyaya gelmenin değil.

           Harika çocukları bile harika yapan, çok erken yaşta çalışmaya başlamaları, genelde, kendilerini eğiten ve destekleyen anne babalara sahip olmalarıdır. Ama birçok harika çocuk harika bir büyük olmaz. Ve harika birçok büyük küçükken herhangi bir özel kabiliyete sahip görünmüyordu.

         Bilim adamların araştırmalarına göre, bir sahada en iyi olanlar "belli bir amaca yönelik olarak" en çok çalışan veya antrenman yapanlardır. 

        

         Belli bir amaca yönelikten kasıt, sürekli ve tutarlı çalışmadır. Hafta sonları dâhil her gün aynı saat mesai ortaya koyanlar en başarılı olanlardır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder